Kundcase

Skeppsbro Bageri

Hantverksbageriet Skeppsbro Bageri är som en liten oas av ekologiskt hantverk och bagerikonst beläget på Skeppsbrokajen i Stockholm. Det ägs och drivs av Håkan Johansson Frost och Fredrik Ekman. Detta bageri är inte bara ett bageri, det är ett centrum för stor kreativitet med en passion för bröd.

En investering för att möta den ökande efterfrågan

Med en förankring i traditionellt bagerihantverk, bakar Skeppsbro Bageri alla sina bröd på surdeg och endast i en äkta stenugn. Men det är inte bara deras bröd som gör dem kända. Håkan Johansson Frost, Sveriges enda världsmästare i bakning, satt bageriets namn på kartan genom att vinna VM 2014 i Frankrike.

Förutom Skeppsbro Bageri äger och driver de även systerbageriet Nockeby Bageri i Bromma. För att möta den ökande efterfrågan och nå ut till en ännu bredare publik runt om i Stockholm, har de investerat i åtta brödbilar som levererar deras bröd till olika platser i staden. Det är dessa brödbilar som vi på iKredit har haft förmånen att hitta skräddarsydda finansieringslösningar till.

Brödbilarna - en taktisk finansiell lösning

Med sin vision att erbjuda sitt hantverk till så många som möjligt runtom i Stockholm, behöver Skeppbro Bageri en flexibel och kreativ lösning för att nå ut till fler kunder. Med brödbilarna behöver de inte investera i nya lokaler, utan allt finns på fyra hjul och de kan anpassa vart de åker. På så sätt skapar de en möjlighet att sprida varumärket och produkterna till fler platser och samtidigt anpassa sig efter kundernas behov och önskemål.

Skräddarsydd finansieringslösning

När Skeppsbro Bageri tog steget att förverkliga sin vision om att erbjuda hantverksbröd genom mobila brödbilar, insåg de vikten av att ha en partner. Denna partner skulle inte bara förstå deras unika affärsbehov utan också kunna erbjuda skräddarsydd finansiering för att stödja deras expansionsplaner.

Efter sex år av samarbete har vi på iKredit en mycket god kännedom om Skeppsbro Bageris affärsmodell och ambitionsnivå. Det gav oss en unik förståelse för deras krav och önskemål när det kom till att förverkliga drömmen om brödbilar.

iKredits roll - vägledning och tolk

För att säkerställa en trygg investering för alla parter, valde vi att följa med Skeppsbro Bageri till leverantören av brödbilarna i Italien. Genom att vara närvarande under hela processen, kunde vi sedan ge en fullständig och detaljerad bild av Skeppsbro Bageris verksamhet och deras specifika behov till banken.

Vi strävar inte bara efter att bygga förtroende och trygghet hos våra kunder, utan också hos våra samarbetspartners, underleverantörer och banker. Genom att arbeta nära och kommunicera öppet och transparent med alla involverade parter, skapar vi en atmosfär av tillit och säkerhet som är avgörande för framgångsrika projekt och långsiktiga affärsrelationer.

Vi tror på ett kundnära samarbete

Genom att tillhandahålla skräddarsydda finansieringslösningar och en personlig service har vi på iKredit inte bara agerat som finansiell partner, utan även som vägledare och pålitlig konsult genom hela processen. Detta samarbete har lett Skeppsbro Bageri mot tillväxt och framgång, och därigenom ökat synligheten och tillgängligheten för deras produkter på marknaden.

Vi ser fram emot fortsatt framgångsrikt samarbete!