Gustavsbergs Porslinsfabrik

Kundcase

Gustavsbergs Porslinsfabrik

Vi på iKredit är stolta över vårt samarbete med Gustavsbergs Porslinsfabrik, ett av Sveriges äldsta och mest välkända porslinsföretag. Sedan 1825 har företaget varit en symbol för högkvalitativt porslin och stengods. Företagets breda produktutbud inkluderar allt från benporslin och krukor till uppläggningsfat och ugnsfasta formar i stengods. Med en ständig strävan efter kvalitet och innovation har de etablerat sig som en ledande aktör inom branschen såväl nationellt som internationellt.

iKredit levererade rätt finansieringslösning

Vårt samarbete med Gustavsbergs Porslinsfabrik började då Oskar, en av bolagets ägare, insåg att det var dags att uppgradera produktionsanläggningen med en ny ugn. Han förstod även att de behövde hitta en finansieringslösning som skulle passa deras behov. Då kontaktade han oss på iKredit för att få hjälp.

Oskar var ute efter en finansieringsmodell som inte bara skulle vara ekonomiskt fördelaktig utan också möta dem i deras specifika behov och önskemål. Och deras behov var tydliga – de behövde hjälp att finansiera sin nya ugn. En ugn som skulle bidra med en dubblering av produktionskapaciteten.

I det första mötet presenterade Gustavsbergs Porslinsfabrik sina specifika behov och målsättningar. Oskar berättade om företagets verksamhet, dess nuvarande ekonomiska situation och framtida planer. All denna information behöver vi för att skapa en förståelse för företaget idag samt deras mål och visioner. Därefter kan vi skräddarsy en finansieringslösning som matchar kundens behov och ekonomiska förutsättningar.

Enkel finansiering - fördubblad produktionstakt

Den äldre ugnen, även känd som "Gamla Berta" från 1960-talet, hade länge varit kärnan i Gustavsbergs Porslinsfabriks produktion. Med en kapacitet att producera 6 miljoner artiklar per år hade den tjänat dem väl. Den ökande efterfrågan påskyndade behovet av att investera i en modern ugn, för att producera mer åt gången.

Med den nya ugnen kan Gustavsbergs Porslinsfabriker gå från en produktionstakt på 6 miljoner till 13 miljoner artiklar per år. Den nya ugnen utgör med andra ord en nyckelkomponent i företagets verksamhet för att möjliggöra fortsatt tillväxt.

Leasing det bästa alternativet för Gustavsbergs Porslinsfabrik

Ett av Gustavsbergs Porslinsfabriks önskemål var att ha en månadskostnad som var så effektiv och låg som möjligt. Med hjälp av iKredit kom Gustavsbergs Porslinsfabriks ledning fram till att leasing var det bästa alternativet för deras behov.

Genom att välja leasing kunde de dra nytta av flera viktiga fördelar som passade just deras ekonomiska behov. Leasing genererar bland annat lägre initiala kostnader för företaget. I stället för att behöva göra en stor investering för att köpa ugnen på en gång, kunde de sprida ut kostnaderna över tid genom att betala en månatlig avgift.

Dessutom erbjuder leasingavtalet en kassaflödesflexibilitet. Betalningsvillkoren gör det möjligt för dem att anpassa betalningarna efter sitt kassaflöde. Detta ger en ökad ekonomisk flexibilitet och stabilitet när de planerar för framtiden.

Med den konsultativa och kundnära approachen skapade vi en skräddarsydd finansieringslösning som passade för Gustavsbergs Porslinsfabriks behov och ekonomiska förutsättningar. iKredit fungerar som en konsult för kunden, men även som kontaktperson till leverantören för att se till att garantera det bästa möjliga slutresultatet.

Behöver du hjälp med finansiering?

För mer information om våra finansiella tjänster och hur vi kan hjälpa ditt företag – ta kontakt med oss.